Eroon kellertävistä hampaista

Keltaiset hampaat

 

- Oletko kyllästynyt kellertäviin hampaisiin? Lue ohjeemme miten pääset eroon värjäytymistä

 

Keltaiset hampaat eivät anna kovin hyvää ensivaikutelmaa. Kellertävästä väristä hampaissa ei ole haittaa, mutta se voi aiheuttaa epävarman olon ja saada sinut välttelemään hymyilemistä. Onneksi on olemassa monta keinoa, millä pääset eroon keltaisista hampaista. Ensin sinun on kuitenkin selvitettävä, mistä hampaiden kellertävyys johtuu.

 

Syitä hampaiden kellertämiselle

 

On olemassa monta syytä sille, miksi hampaasi voivat värjääntyä. Olemme keränneet alle yleisimpiä syitä hampaiden kellertymiselle.

 

- Luonnolliset värjäymät

Kaikki eivät peri luonnollisen valkoisia hampaita, toisilla meistä on herkemmin värjäytyvät hampaat. Luonnollisesti aiheutuneet värjäymät ovat tunnistettavissa siitä, että kaikki hampaat ovat saman sävyisiä. Mikäli vain osa hampaista ovat kellertäviä, ei kyseessä ole luonnillinen värjäymä hampaissa.

 

- Huono suuhygienia

Tämä on yleisin syy hampaiden keltaisuudelle. Mikäli hampaita ei harjata kunnolla, ne värjäytyvät ajan saatossa keltaisiksi – tämän lisäksi huono suuhygienia aiheuttaa muitakin hammasongelmia.

 

- Juomat

Juomilla on suuri vaikutus hammaskalustoosi. Limonaadit, mehut, kahvi, tee ym aiheuttavat värjäymiä hampaisiin.

 

- Huonot elintavat

Huonot elintavat, kuten tupakointi, nuuska ja muut nikotiinituotteet aiheuttavat värjäymiä hampaisiin. Erityisesti nikotiini ja terva jättävät jälkensä.

 

- Ikä

Iän myötä hampaat värjäytyvät luonnollisesti. Tämä on normaalia, mutta voit myös itse ennaltaehkäistä värjäytymiä. Aika jättää väistämättä jälkensä, mutta onneksi on olemassa ratkaisuja, joilla voit korjata tilannetta.

 

- Ruoka-aineet

Ruoka-aineet, joissa on paljon väriaineita, värjäävät helposti myös hampaasi. Lakritsi, tietyt marjat ja mausteet näkyvät helposti hampaissasi.

 

Hoito

 

On olemassa monta keinoa, joilla voit hankkia kauniin valkoisen hymysi takaisin. Meiltä saat hampaiden kotivalkaisutuotteita, joilla voit hellävaraisesti saavuttaa luonnollisen, kauniin lopputuloksen. Hampaiden valkaisu ei ole haitallista. Kun seuraat ohjeita, ei kiilteesi vahingoitu millään tavalla.